Bukti DS Siti Mengandung, Amiza Kant0ikan Pregnancy Test Result?

Spekulas1 orang ramai yang Dato’ Sri Siti Nurhaliza sedang hamil anak kedua mula wujud apabila pelakon serba boleh, Amyza Aznan upload satu gambar pregnancy test kit di Instagramnya. Apa yang menjadi perhatian netizen adalah kapsyen yang ditulis Amyza. Kapsyen tersebut seolah-olah memberi hint kepada orang ramai bahawa salah seorang pemilik preganncy test tersebut adalah nama yang disebutkannya di ruangan caption itu…wah betul ke ni

Antara nama artis2 terkenal yang beliau sebut 

adalah Datuk Siti Nurhaliza, Elfira Loy, Shiera Ijoy, Faezah Elai, Faye Kusairi, dan Rozita Che Wan.

ramai peminat yang tertanya-tanya  untuk mengetahui individu yang dimaksudkan Amyza. Namun melalui ruangan komen, ramai yang menyatakan alat ujian kehamilan itu berkemungkinan milik Dato’ Siti Nurhaliza.

Kat situ ada tulis CT.. Dato Siti lah kot kata fans

Buat pertama kalinya Datuk Seri Siti Nurhaliza berkongsi cerita tentang dugaan yang dilaluinya dan penantian selama 10 tahun demi menimang cahaya mata. Sebelum ini Datuk Siti mengambil langkah untuk tidak bercerita tentang dvgaan untuk mendapatkan Siti Aafiya.

Tidak dapat menahan sebak ketika bercerita tentang impiannya untuk mendapatkan cahaya mata, Datuk siti menitiskan air mata di hadapan pendakwah terkenal, Ebit Lew dalam satu program TV.

Video ini dimuatnaik oleh pembantunya di instagram. Antara pengalaman yang dikongsi oleh Datuk Siti ialah terpak sa menunggu zuriat selama 10 tahun walaupun pelbagai rawatan telah dilakukan.

“Masa tu saya dah kuat kerana tahun ke 10tahun adalah tahun satu yang saya rasa lamanyaa..”

“Tapi Saya Dah Positive Saya Dah Fikirkan Yang Baik Saja Pada Allah Kerana Sebenarnya Saya Dah Cuba Macam-Macam, Ada Orang Cakap Pergi Berurut Saya Pergi, Orang Kata Buat Cara-Cara Tradisional Saya Buat, Cara Moden Sebenarnya Saya Buat IVF Ni Dah 5 Kali”

“Cuma saya tak cerita kat orang, sebab saya tak nak orang kata itu pun nak cerita. Ada orang tulis ada ‘duit banyak tapi tak nak usaha’ tapi sebenarnya saya berusaha cuma saya tak nak bagitahu je”. Sorry ea emosional sikit!

Ramai netizen yang turut berkongsi pengalaman mereka untuk mendapatkan zuriat. Bukan mudah, mereka juga berusaha dan mereka faham perasaan Datuk Siti. Hanya yang melaluinya sahaja memahami.

Bangga bila artis yang bukan saja hiburkan orang malah dapat bagi inspirasi pada orang, Moga DCT selalu dalam lindungan Allah.

Siti Nurhaliza Bakal Buka Pusat Rawatan Kesuburan

Siti Nurhaliza hamil 4 bulan

2 hari lalu, penyanyi kesayangan Malaysia ini mengesahkan beliau telah hamil 4 bulan. Berita itu benar-benar menggembirakan semua rakyat Malaysia.

Mana tidaknya, kita semua tahu betapa Datuk Siti Nurhaliza telah lama menanti saat-saat ini.

Beliau telah berkahwin selama 11 tahun dengan Datuk Seri Khalid Mohd Jiwa dan pernah keguguran pada tahun 2015 lalu.

Sejak itu, penyanyi kesayangan semua ini mencuba pelbagai cara, termasuklah rawatan kesuburan IVF (in vitro fertilization) untuk mendapatkan cahaya mata.

Alhamdulillah, percubaan kali ke-3 dalam masa 11 tahun berkahwin ini akhirnya membuahkan hasil.

Berat badan cepat naik tak memutuskan semangat

Ketika ditemui di sidang media siaran langsung Instagram Live miliknya dan YouTube Siti Official Video, Siti tidak lekang dengan senyuman manis beliau.

Beliau membuat pengumuman tersebut kerana tercetus spekulasi apabila ramai yang tertanya-tanya mengapa beliau mendiamkan diri dan tidak menerima sebarang undangan persembahan.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

With beautiful @heybiblee ❤ ❤ ❤

A post shared by Siti Nurhaliza Tarudin (@ctdk) on

Dek spekulasi tersebut, Datuk Siti Nurhaliza mengharapkan pengumuman ini memberi penjelasan kepada mana-mana pihak yang berurusan dengan Siti Nurhaliza Production untuk memahami keadaannya.

Siti juga tidak menafikan berat badannya semakin naik dengan mendadak.

Ini mungkin adalah kerana perubahan hormonnya dan kerana beliau sedang dalam proses family planning.

Akan tetapi, masalah tersebut tidak membantutkan niat beliau untuk terus mencuba. Akhirnya, Tuhan membuka pintu rezeki untuk beliau.

Sebelum disahkan hamil selepas Aidilfitri tempoh hari, Siti dan suami akan tetap meluangkan masa untuk bersenam.

Mereka akan ke gim setiap pagi dan berada di sana sekurang-kurangnya selama 1 jam. Tetapi selepas disahkan hamil kini, Siti lebih banyak terperuk di dalam bilik.

Beliau dipetik mengatakan sepanjang menjalani rawatan kesuburan IVF, beliau hanya duduk dalam bilik selama 3 bulan.

Beliau juga dinasihatkan untuk tidak banyak berjalan.

“Sehinggakan kalau nak turun naik tangga pun, suami yang akan dukung atau angkat menggunakan kerusi roda! Saya dinasihatkan tidak terlalu banyak bergerak,” seloroh penyanyi manis ini.

Bakal buka pusat rawatan kesuburan IVF

Siti juga turut berkongsi yang beliau dalam proses membuka pusat rawatan kesuburan IVF di bawah Yayasan Nur Jiwa.

Pusat rawatan tersebut akan beroperasi dengan kerjasama Doktor Collin, iaitu pakar perubatan yang membantu beliau dengan proses IVF kini.

Siti Nurhaliza mengharapkan agar wanita yang mengalami nasib macam dirinya mampu mencuba rawatan tersebut pada kadar yang termampu.

InsyaAllah, ia akan dibuka awal tahun depan. Amin.

Rawatan kesuburan IVF

Menurut Baby Center, persenyawaan in vitro (IVF) adalah satu proses di mana telur dikeluarkan daripada ovari dan digabung dengan sperma di dalam makmal.

In vitro merujuk kepada bekas kaca yang digunakan untuk proses persenyawaan telur tersebut. Dulu, rawatan ini dikenali sebagai rawatan “bayi tabung uji”.

IVF memberi peluang yang lebih tinggi untuk para wanita mencapai kehamilan. Ia amat disyorkan untuk pasangan yang mengalami keadaan:

wanita dengan masa lah tiub fallopio yang tersumbat, masalah fibroid, PCOS atau endometriosis

lelaki dengan masa lah sper ma

pernah melakukan rawatan kesuburan IUI tapi tetap gagal

Di Malaysia, sejumlah 35 premis hospital kerajaan dan swasta menawarkan perkhidmatan ini.

Antara hospital swasta yang terkenal dengan rawatan kesuburan IVF adalah Metro Fertility, KL Fertility Centre, Sun Fert dan Tropicana Medical Centre.

Manakala hospital kerajaan pula adalah Hospital Kuala Lumpur, Hospital Likas, Hospital Sultanah Nur Zahirah Kuala Terengganu dan Hospital Sultanah Bahiyah Alor Setar.

Kos rawatan ini di hospital kerajaan mungkin sekitar RM 5,000, Namun bagi hospital swasta, ia mungkin menelan belanja sekitar RM 10,000 hingga RM 20,000.

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! RM

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @RojakMedia

 

Sumber  : JutawanBBN

 

Apa kata anda?

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*