” Saya Terbayang Saya Jadi Pengasas, Tetapi Bekas Suami Saya Hanya Pengawal Keselamatan. Saya Rasa Bersalaah Dekat Anak Saya.. ” – Bonda Rozita Ibrahim

SEDIA maklum bapa kepada usahawan kosmetik terkenal, Datuk Seri Aliff Syukri iaitu Kamaruzaman Kamaludin, 59 telah dijemput Illahi Selasa lalu.

Allahyarham menghembuskan nafas terakhir di Thomson Hospital, Kota Damansara akibat kompl ikasi jantung tahap tiga dan paru-paru berair.

Meskipun bukan lagi sebagai suami isteri, ibu Alif Syukri iaitu usahawan, Rozita Ibrahim turut mengakui berasa kehilaangan dengan insan yang baik hati itu, namun katanya yang lebih membimbanngkannya apabila melihat kedua-dua anaknya dari perkahwinan terdahulu itu ‘down’ dan bagaikan satu tampaaran.

“Saya risauukan dengan keadaan anak, Syukri ( Aliff Syukri) dan Yati (Noor Hayati)… Kedua-duanya merupakan anak yang hebat dan kuat semangat bila kehilangan arwaah abah mereka… Satu tamparan yang paling kuat dalam diri mereka… Saya tak pernah tengok keadaan mereka begitu down dan saya sendiri terikut menangiis.

“Saya salahkan diri saya sebab saya tak mampu nak sempurnakan diri saya dalam satu keluarga,” tulisnya di Instagram (IG) miliknya.

Tulisnya lagi, pencerraian yang berlaku atas pilihan dia dan arwaah bekas suaminya, namun anak-anak lebih meranna kerana terpaksa membawa diri hidup dengan wanita lain yang bukan ibu mereka.

Katanya, bagaimanapun apa yang dia kongsikan itu sebagai satu iktibar kepada orang lain. Rozita dan Kamaruzaman juga telah mempunyai keluarga baharu.

“Walau sebaik manapun saya merancang masa depan untuk kebahagiaan, saya sudah melukaakan hati anak saya… Mungkin saya berjaya didik anak-anak motivasi kejayaan dalam perniagaan… Tetapi bila berlaku sebegini kejayaan yang saya bawa kepada anak itu tetap memberikan kesan kesiilapan saya diwaktu muda.

“Sesungguhnya saya bukanlah ibu yang baik… Walaupun saya cuba menjadi yang terbaik… Ya ALLAH, ampunkan doosa-dosaa saya terhadap anak-anak saya dan ALLAH mohon ampunkan doosa saya terhadap bekas suami saya.

“Setiap kali bila anak berdua ini jumpa ayah mereka tak pernah putus saya berpesan… Tolong beritahu abah kamu, mak minta maaf banyak-banyak atas kesilapan yang pernah saya lakukan semasa menjadi isterinya… dan hubungan baik kami hanya melalui anak-anak… Tidak ada lain… Inilah sifat insaniah… Dan saya rasa seedih kerana saya berada jauh di puncak sedangkan beliau (arwaah) pengawal keselamatan,” tulis.

Namun, kata-kata suaminya yang dipanggil ‘abang Aji’ membuatkan dia lebih reda dengan ketentuan.

“Kenapa kamu sediih dengan duniawi abah Yati?? Memang nampak susah arwaah bekas suami awak tapi dia adalah seorang yang paling kaya bertemu dengan ALLAH… Adakah kamu maati nanti tersenyum dan berbau wangi seperti bekas suami kamu… Maksudnya suami kamu lebih kaya dari kamu, awak ingat itu,” tulisnya.

bondarozitaibrahim

MashaAllah semoga Arwaah Azman dicucuri rahmat Allah dan menjadi satu kepuasan hidupnya kerana sabar atas ujian hidup..

Lagi VIDEO:

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! RM

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @RojakMedia

Sumber: MK

 

 

Apa kata anda?

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*