“Dia stay dalam kelas je sebab cepat letih” – Kanak-Kanak 7 Tahun Tetap Nak Rasa Suasana Bersekolah

Musim persekolahan bakal bermula dan anak-anak yang baru nak masuk darjah satu ni  mesti excited gila kan nak ke kelas serta belajar bersama rakan-rakan.

Tapi tahu tak korang, tak semua budak-budak yang berusia 7 tahun ni sebenarnya berpeluang nak merasa situasi macam ni. Sebabnya mungkin dorang tak berkemampuan, tapi yang lebih menyedihkan kalau mereka skit macam adik ini.

“Dia excited nak ke sekolah, bagi peluang merasa ke sekolah” 

Menerusi perkongsian Khairatul Azni di Facebook, ibu kepada anak yang bernama Hazim Hafifi ni berkongsi cerita mengenai anaknya yang bakal memulakan sesi persekolahan tak lama lagi.

Mungkin perkara ni nampak biasa kat parents lain, tapi yang menjadi cabarannya ialah adik Hazim ni mengalami penykit buah pinggang kr0nlk yang membataskan pergerakannya untuk bersekolah macam anak-anak lain.

Sumber: Facebook

“Cikgu suruh duk tepi, tapi tetap nak beratur jugak. Nak merasa duduk dengan kawan-kawan” 

Tapi yang bestnya dengan Hazim ni, dia tak selemah yang kita sangkakan. Walaupun mempunyai skit, Hazim ada semangat yang kuat nak bersekolah. Kalau boleh dia nak join kawan lain beratur kat perhimpunan walaupun dia skit. Aduhai anak… 

Sumber: Facebook

Cari kerusi yang sesuai untuk anak di kelas, tak mahu rasa penat masa belajar

Menyedari keinginan Hazim untuk bersekolah semakin kuat, emaknya sanggup nak beli kerusi baru semata-mata nak anaknya selesa ketika belajar di kelas. Kerusi yang ada sekarang tak sesuai sebab tinggi sangat dari Hazim.

Sumber: Facebook

Admin doakan semoga adik Hazim sihat sembuh dari penykit dan ibu bapa anak ni dipermudahkan urusan dalam menjaga anak mereka dengan baik. Nanti dapat kerusi baru, bertambah semangat adik Hazim ye! 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! RM

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @RojakMedia

 

Sumber: Lobak merah via GengJoyah

Apa kata anda?

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*