Geng Bikers NZ Janji Kawal Luar Masjid Disaat Solat Jumaat Esok Hari, Ternyata Ini Niat Mereka

Ser4-ngan yang berlaku di Masjid NZeland telah menyebabkan ramai pihak bers1mpati dengan nas1b penduduk Islam di situ. Ramai yang telah bangkit menyokong masyarakat Muslim kerana bersetuju bahawa temb4-kkan rambang yang dilepaskan oleh peng-g4nas warga Australia itu adalah sangat ke-j4m.

Penduduk New Zealand tanpa mengira agama dan bangsa telah bersatu hati membuat solidariti dengan menyokong penduduk Muslim New Zealand yang sedang ditimpa mus1bah. Salah satu bentuk sokongan yang akan dilakukan adalah dengan menjaga masjid ketika masyarakat Islam ingin menunaikan solat.

Jaga masjid, lindungi Muslim di NZ

Hari ini, merujuk kepada Business Insider, kumpulan-kumpulan bikers New Zealand akan berkumpul esok dan bertindak menjaga masjid-masjid di New Zealand semasa umat Islam menunaikan solat Jumaat.

Antara nama-nama kumpulan bikers yang terlibat adalah The Mongrel Mob, King Cobra dan The Black Power . Kesemua kumpulan bikers tersebut amat dig3runi di NZeland.

Mengharukan…

Wakil komuniti Islam disitu, Dr Asad Mohsin telah menzahirkan rasa terharu dan begitu menghargai usaha yang dilakukan oleh kumpulan bikers tersebut. Dia juga amat mengalu-alukan kehadiran mereka di masjid kerana Islam merupakan agama yang terbuka untuk dipelajari.

Dr Asad Mohsin, head of the Waikato Muslim Association said he appreciated the support received from “different sections of society, different interests, and dispositions.”

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! RM

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @RojakMedia

Sumber  : Business Insider

 

 

Apa kata anda?

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*