Gambar Putera & Puteri Azrinaz Mazhar Hakim, Bekas Isteri Sultan Brunei Yang Tidak Pernah Dilihat

(Sila skrol ke bawah untuk menonton video & melihat gambar)

Azrinaz Mazhar Hakim yang sebelum ini pernah digosipkan dengan Wak Doyok merupakan bekas personaliti TV3. Malah, beliau adalah bekas isteri kepada Sultan Brunei iaitu Sultan Hassanal Bolkiah.

Mereka berkahwin pada tahun 2005 namun Azrinaz diceraikan dengan talak satu pada tahun 2010 atas alasan tertentu. Azrinaz mempunyai dua orang cahaya mata iaitu seorang putera dan seorang puteri.

Putera sulung beliau bernama Pengiran Muda Putera Abdul Wakeel yang kini berusia 10 tahun manakala puteri beliau pula bernama Pengiran Anak Puteri Ameerah Wardatul Bolkiah berusia 7 tahun.

Kedua-dua mereka kini tinggal di Istana Brunei. Namun, Azrinaz sering memuat naik gambar mereka di laman Instagram miliknya dengan kapsyen mengatakan bahawa beliau sangat merindui kedua orang anaknya.

Jom lihat gambar terkini putera dan puteri Azrinaz ini.

Gambar Putera & Puteri Azrinaz Mazhar Hakim, Bekas Isteri Sultan Brunei Yang Tidak Pernah Dilihat!

Puteri Ameerah Wardatul Bolkiah Mewarisi Kejelitaan Ibunya

Jika sebelum ini kami ada menyiarkan artikel tentang Putera Sulung personaliti TV Azrinaz Mazhar Hakim, iaitu Pengiran Muda Putera Abdul Wakeel yang kini berusia 11 tahun, kali ini puteri bongsunya pula.Yang Teramat Mulia Paduka Seri Pengiran Anak Puteri Ameerah Wardatul Bolkiah Binti Kebawah Duli Yang Maha Mulia Sultan Haji Hassanal Bolkiah Mu’izzaddin Wad’daulah kini berusia 10 tahun.

Baginda merupakan anakanda kedua baginda bongsu dan anakanda ke-12 baginda puteri bongsu kepada Sultan Hassanal Bolkiah dan bekas Bonda adalah pengiran Isteri Azrinaz Mazhar Hakim.

Comel Seperti Ibunya

Puteri Ameerah menerima pendidikan di International School Brunei (ISB).  Kedua-dua anak Azrinaz kini tinggal di Istana Brunei. Namun, Azrinaz sering memuat naik gambar mereka di laman Instagram miliknya dengan kapsyen mengatakan bahawa beliau sangat merindui kedua orang anaknya.

Mari lihat gambar terkini  puteri Azrinaz ini.

Sambut Ulang Tahun Ke-10

Sembah Tahniah dan Ucap Selamat sempena ulang tahun ke-10 pada baginda, semoga  dipanjangkan umur, diberikan tahap kesihatan yang baik serta dipermudahkan segala urusan.

Sultan Brunei yang berkahwin dengan Azrinaz pada Ogos 2005 turut dikurniakan seorang anak lelaki, Putera Abdul Wakeel. 

Majlis Pernikahan beliau dengan Sultan Brunei diadakan secara tertutup dan dihadiri oleh keluarga terdekat sahaja. Tiada liputan berita mengenai perkahwinan ini tetapi majlis ini dikatakan diadakan di kediaman rasmi Sultan Brunei di Kuala Lumpur “Rumah Awang Alak Bertatar”yang terletak di Jalan Ampang berdekatan dengan Kedutaan Britain.

VIDEO :

Tiada Hak Penjagaan Anak

Menurut laporan dari Utusan Online, selepas bercerai, Azrinaz bukan sahaja terpaksa meninggalkan istana malah tidak akan dapat hak penjagaan kedua-dua anaknya kerana mereka adalah waris Sultan Brunei.

Dalam pada itu, pelbagai pihak lain seakan-akan ‘mengunci mulut’ daripada membicarakan mengenai bekas isteri kedua Sultan Brunei itu.

Merakam Wajah Eksklusif Azrinaz Mazhar Hakim

Selepas 17 jam di dalam pesawat Etihad, bersinggah di Abu Dhabi, dua pesawat dan tidur-bangkit yang tidak sudah-sudah kami berenam tiba di London, England. Tanah air Putera William dan Kate, Spice Girls, One Direction dan Fish & Chips.

dsfcvwecwecwe.jpg

Malam itu kami bertemu Cik Puan Azrinaz untuk sesi suai kenal dan makan malam di restoran mewah Signor Sassi sama their signature dish; Spaghetti Lobster. Pasca makan, kami beransur ke kamar hotel untuk berehat dan lepaskan lelah kembara. Malam pertama kami di London tamat sama lampu-lampu neon Harrods menjenguk dari jendela kamar berteman angina nan mendingin.

sdfcvcs.jpg

Dapatkan Edisi December InTrend di pasaran untuk cerita lebih menarik sepanjang perjalanan team InTrend ke kota Landon bersama Cik Puan Azrinaz

63778_1575588329319930_987766263770593238_n.jpg

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! RojakMedia

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @RojakMedia

Sumber : HangatBerita

 

Apa kata anda?

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*