VIDEO] “Allah Bagi Muka Cantik Bukan Suruh Sondol Suami Orang!” – Lebih 400K Tontonan, Nurhayati Tahir Sindir Perampas Suami Orang?

Siapa yang tidak pernah melihat koleksi video nasihat sinis Nurhayati Tahir bukan?

Wanita cantik ini mula terkenal selepas dia memuat naik video menagih hutang daripada salah seorang rakannya dalam loghat Thai-Melayu di laman Facebook miliknya

Namun video terbarunya berkaitan isu perampas rumah tangga orang nampaknya mendapat sambutan hangat daripada netizen.

Nurhayati dalam video berkenaan meminta netizen terutamanya isteri yang ditinggalkan suami supaya bangkit dan mula mencari pekerjaan.

Bahkan dia turut menyelar sikap lelaki yang memberikan alasan tidak bersefahaman dan tiada hati sebagai alasan untuk bercerai.

“Nak bahagia jangan sondol hak orang . Untuk surirumah/ isteri yg teraniaya , #kitakenabangkit , jangan jadi surirumah sepenuh masa uuuuiii ! Duduk rumah buat income sikit, jadi agent ke stokis ke . Sediakan payung sebelum hujan . Anggaplah berdikari itu sebahagian rutin yg wajib dalam diri kita . Tolong sedar , berdikari itu penting .” tulisnya di ruangan kapsyen Facebook.

Video berkenaan yang dimuat naik beberapa hari yang lalu mendapat 15K likes dan lebih 400K tontonan selepas dimuat naik.

 

 

Rata-rata bersetuju dengan pandangan yang diberikan wanita berusia 28 tahun itu.

 

 

Sumber: Ais Limau

Apa kata anda?