Rezeki Sempit Boleh Berpunca Dari Dalam Rumah, Ibu Sila Ambil Tahu!

Tiada rezeki datang bergolek, kalau tak diusahakan mana mungkin dapat hasilnya. Pun begitu, ada juga yang telah lakukan macam-macam tapi rezeki sempit juga. Kenapa ya?

Melalui perkongsian daripada puan Maryam tentang info yang diperolehi daripada mendengar ceramah dapat memberi pencerahan.

Kenapa rezeki kita sempit?

Dah buat macam-macam tapi kenapa rezeki orang lain murah tapi rezeki kita sempit?

Pernah rasa macam tu? Saya pun alaminya, sehinggalah saya dengar ceramah dari seorang ustaz ni yang menghuraikan kenapa rezeki menjadi sempit. Puncanya ada dalam rumah kita semua.

1. Sinki dapur penuh bertimbun pinggan mangkuk yang tidak di basuh. Sebelum tidur kena pastikan pinggan, mangkuk, periuk dan cawan semuanya di cuci bersih. Jangan biarkan di dalam sinki, kerana akan menjadi makanan j1n & sya1tan. Sisa makanan yang k0tor akan menjadi habuan sya1tan yang suka pada benda-benda k0tor.

2. Sam pah dalam rumah kena bungkus rapat dan buang sebelom tidur.

3. Tandas dan bilik air k0tor juga punca rezeki tersekat. Tandas adalah tempat tinggal bagi sya1tan dan j1n. Bila k0tor geng sya1ton ini akan membiak dan berjoget sakan dalam tu. Jadi pastikan tandas rumah kita sentiasa bersih tau.

4. Rumah bersawang lagi susah rezeki nak masuk tau. Kena pastikan rumah kita bebas dari sawang. Kerna itu punca rezeki tersekat.

5. Pintu tandas sentiasa di biarkan terbuka pun punca sya1tan bebas keluar masuk dalam rumah kita sesuka hati mereka. So kena tutup pintu tandas sentiasa. Hehe

Okey dah tau puncanya kan? Rupanya dari sikap kita sendiri. Hehehe. Peringatan untuk diri saya jugak. So kena rajin-rajinlah ye pastikan segalanya dalam keadaan bersih. Supaya rezeki terbuka luas untuk kita sekeluarga.

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! RM

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @RojakMedia

 

 

Sumber : Keluarga via Maryam Salleh

 

Apa kata anda?

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*